Lidmaatschap
Wat komt er kijken bij het lidmaatschap Print E-mail
Geschreven door Jan Duisterwinkel   
Om je vooraf goed te informeren en je te helpen een beslissing te nemen of je lid wil worden van onze duikvereniging even de volgende aandachtspunten:

Kosten

Buiten de directe lidmaatschapskosten moet je er rekening mee houden, dat er in het eerste jaar een aantal extra zaken op je af komen, m.n. je medische keuring en de aanschaf van je duikuitrusting 

Eenmalige inschrijfgeld en administratiekosten
(eerste opleiding gratis)
€ 75,00
Lidmaatschap per maand (automatisch te betalen)€ 12,50
Opleidingskosten 1* duikbrevet (vgl. Open Water diver)
€     ---
Medische keuring (jonger dan 50 jr. 3-jaarlijks, 50+ jaarlijks)ca € 75,00

Tijdsinvestering

Wanneer je als beginnend duiker met de opleiding begint moet je erop rekenen, dat je ca. 9 dinsdagavonden vanaf 19.00 uur theorieles hebt tot 20.15 uur. Bovendien moet je rekening houden met enige eigen tijd om je voor te bereiden op de theorielessen en de toetsen.
Elke dinsdagavond is er conditietraining in het zwembad van 20.30 tot 21.30 uur. De eigenlijke duikinstructie vindt gelijktijdig met de conditietraining plaats. Beginnende duikers hebben in de periode december tot april minstens 6 duikinstructie-lessen nodig in het zwembad, afhankelijk van de vorderingen. Vanaf 21.45 uur is de bar open (tot ca. 23.30 uur) in ons clubhuis aan de Nico Bolkesteinlaan (parkeerplaats sportpark Rielerenk t.o. nieuwe ziekenhuis). Het is aan te raden daar regelmatig je gezicht te laten zien, enerzijds, omdat je daar je persluchtfles gratis kunt laten bijvullen en anderzijds omdat je er de laatste nieuwtjes en evenementen hoort. Dat is ook de plaats waar je afspraken maakt met een buddy (mededuiker) voor de volgende clubduik.
De clubduiken en buitenwateropleiding starten in april en zijn meestal op zondagochtenden om 11.00 uur in Bussloo. Wanneer we dieper willen duiken gaan we naar andere plassen in de regio (maximaal een uur rijden naar o.a. Bergharen bij Nijmegen, Tiel of Zutphen). Verder weg betekent vaak eerder opstaan, dus let op de verzameltijden. We vertrekken dan meestal om 9.00 uur uit Deventer, carpoolen zoveel mogelijk en zijn meestal tegen 13.00 uur weer terug. De beginnende duikers hebben minstens 5 duikinstructie-lessen in het buitenwater nodig, wederom afhankelijk van de vorderingen.

Voorwaarden en criteria

Om te kunnen duiken wordt een medische verklaring gevraagd, voordat je aan het buitenwaterdeel van de opleiding begint. Het is wel verstandig je eerst te laten keuren om zeker te weten, dat je geschikt bent om te gaan duiken.

Materiaal
We verwachten, dat je voordat je begin december met de zwembad-opleiding begint, beschikt over zwemvinnen, duikbril, snorkel, gordel met lood, persluchtfles, trimjacket en ademautomaat. Wij kunnen je desgewenst adviseren bij de aanschaf. De vereniging beschikt ook over enkele sets (bestaande uit persluchtfles, trimjacket en ademautomaat) om uit te lenen. Als je daarvan gebruik wilt maken, dan moet je contact opnemen met de materiaalbeheerder.
Wanneer je besluit lid te worden kan dat op elk moment; je kunt alleen per heel kalenderjaar opzeggen.

Een vereniging van vrijwilligers

We hebben geen commercieel belang en we verwachten van iedereen dat hij of zij bereid is een steentje bij te dragen. Natuurlijk heb je het eerste jaar je handen vol aan de opleiding en moet je even zien hoe het allemaal gaat, maar een handje helpen om op een zaterdagochtend het clubhuis op te knappen wordt je vast wel een keer gevraagd. Verder hebben we diverse commissies die van tijd tot tijd extra hulp of leden kunnen gebruiken.

Heb je nog vragen? We hebben een algemene folder en een brochure ‘wegwijs binnen Cousteau’ en we hebben diverse leden die je graag nadere informatie geven.